Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol no rep cap solució sobre la retallada del pressupost de les Balears

16897

El ministre espanyol d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han acordat tancar en el primer trimestre l'acord per elaborar un nou Règim Especial per a les Balears (REB), de manera que el Govern espanyol aprovi el projecte immediatament després i es tramiti i aprovi en les Corts el 2018, perquè entri en vigor el 2019.

Després de la trobada entre tots dos de més de dues hores, Armengol ha informat que les dues parts intensificaran les reunions per redactar un text definitiu i que abans que conclogui març, sigui ratificada en la comissió mixta Govern espanyol-Balears. El REB contendrà un fons d'insularitat, compensacions per al transport i per altres conceptes així com mesures fiscals especials per a la comunitat autònoma. Armengol ha explicat que tots els detalls s'aniran tancant en les reunions de les pròximes setmanes.

Les seves conseqüències econòmiques seran independents del sistema de finançament autonòmic, ha recalcat Armengol. Quant als terminis acordats, la dirigent ha assegurat que li hagués agradat tenir ja tancat l'acord però ha admès que es compliran els terminis previstos des del principi, que entri en vigor el 2019. 

A l'espera de nous pressuposts
D'altra banda, Armengol ha exposat al ministre espanyol la queixa del seu govern per la retallada de 67 milions del finançament per a les Balears. «Hem mantengut la queixa política per aquesta decisió del Govern d'Espanya», ha dit la dirigent, que no ha abundat més en la qüestió. Segons ha dit, la situació «es podrà arreglar» quan s'aprovin els comptes per al 2018. «Això esperam», ha agregat.

Sobre el sistema de finançament autonòmic, Francina Armengol ha explicat que ha comentat l'assumpte amb Cristóbal Montoro i que el ministre espanyol ha insistit en la seva intenció que s'aprovi una reforma, però que de moment segueixen les reunions tècniques. «No ens ha plantejat res més que això», ha assenyalat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.