Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Garrido visita Santanyí per analitzar l'estat de la ronda de l'Alqueria Blanca

16953

La consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s'ha reunit amb el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i amb els veïnats de l'Alqueria Blanca per analitzar l'estat en què es troba el projecte de la ronda. Després d'aquesta trobada, la consellera s'ha reunit amb representants dels grups de l'oposició de l'ajuntament els qui també havien sol·licitat informació sobre el projecte.

Garrido els ha explicat que el Consell ja ha rebut el document d'abast de la Comissió Balear de Medi ambient. Aquest document marca els paràmetres que s'han d'analitzar en l'estudi ambiental que ha d'elaborar la institució insular a partir d'ara.

Exposició pública a partir de l'abril
La previsió és que s'acabi de redactar a la fi d'abril i, d'aquesta manera, es començarà un període d'exposició pública amb les cinc alternatives al mes de maig. A partir de llavors, el Consell donarà a conèixer l'alternativa que s'ha escollit per dur a terme la ronda i els criteris que la fonamenten.

Els veïnats podran fer al·legacions sobre el projecte i, una vegada estudiades totes les peticions, s'enviarà tota la informació a la Comissió Balear de Medi ambient perquè es dugui a terme la tramitació ambiental. La ronda de l'Alqueria Blanca és una reivindicació històrica del municipi. A principi de legislatura i després de mantenir una trobada amb els veïnats, el Consell va començar a treballar amb l'estudi d'alternatives.

Des d'aquell moment, s'està treballant contínuament perquè aquest projecte pugui ser una realitat al més aviat possible. Aquesta variant permetrà que tot el tràfic que actualment travessa l'Alqueria Blanca, no hagi de passar per dins del nucli i, així, afavorir la seguretat dels ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.