Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort no comprarà ni distribuirà bosses de plàstic d'un sol ús

16963

La Junta de Govern de Cort ha aprovat aquest dimecres una instrucció municipal perquè ni el Consistori ni cap organisme municipal depenent pugui comprar bosses de plàstic d'un sol ús ni per a ús propi ni per distribuir a tercers. Amb aquest fet, ha explicat la regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, l'Ajuntament de Palma pretén «donar exemple» a la ciutadania de noves pràctiques més sostenibles.

«Feim una crida a la ciutadania i els mostrarem com alternativa les bosses biodegradables o de tela. És un pas important com a Ajuntament», ha assegurat Truyol. Així mateix, la regidora ha indicat que actualment no s'estan comprant aquest tipus de bosses però que amb la instrucció es tractarà d'evitar que així succeeixi en un futur. Les àrees municipals, organismes autònoms i ens instrumentals de Cort podran usar aquelles bosses que tenguin en 'estoc' però no comprar-ne més.

Campanyes de sensibilització
El Consistori va tractar sense èxit de prohibir l'ús de bosses de plàstic d'un sol ús en tota la ciutat a partir de l'1 de gener del 2018, però després de la disconformitat d'Afedeco, Cort va decidir finalment ajornar-ho a l'1 de gener del 2019. No obstant això, durant aquest any l'Ajuntament s'ha proposat realitzar campanyes per fomentar la reducció de l'ús de bosses de plàstic, mentre el Govern redacta la llei de residus.

En aquest sentit, Truyol ha informat que durant el novembre i desembre en el marc de la campanya 'Desembossa't del plàstic' s'han fet visites a comerciants, s'han repartit uns 4.500 fullets i més de 1.000 cartells. Aquesta campanya, que ha tengut «bon acolliment», es tornarà a posar en marxa aquest mes de gener amb l'objectiu de conscienciar als comerciants sobre els impactes negatius que produeixen les bosses de plàstic.

«Una bossa de plàstic d'un sol ús s'empra uns 12 minuts i tarda a degradar-se entre 150 i 500 anys», ha explicat Truyol, qui ha destacat que entre els comerços que no distribueixen bosses d'un sol ús predominen a les zones turístiques aquells que trien bosses de roba i cartó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.