Setmanari d'informació local - 138 anys

Un corredor verd connectarà el bosc de Bellver amb Son Dureta

17117

El Govern ha anunciat aquest dilluns que les obres de demolició dels tres edificis del complex de l'Hospital de Son Dureta començaran a principis del 2019 i que les obres per construir un nou centre de salut que comptarà amb un servei d'urgències, estan previstes per al 2020.

Segons ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la seva visita al recinte hospitalari, al costat de l'alcalde de Palma, Antoni Noguera, i altres autoritats, el projecte en general està valorat en uns 120 milions d'euros, sis dels quals es destinaran a l'enderrocament.

Respecte al centre de salut que es construirà al nou edifici, Armengol ha dit que tendrà capacitat per atendre a 20.000 targetes i un centre d'urgències d'atenció primària amb 120.000 targetes. Així mateix, tendrà 242 llits de llarga estada per a atenció a la cronicitat. D'altra banda, el nou recinte estarà obert a la ciutat, tal com era la pretensió de l'Ajuntament i es connectarà amb una via verda amb el Bosc de Bellver, tal com ha anunciat Noguera. «Son Dureta no serà una barrera, sinó una continuació per millorar el paisatge i afermar el pulmó de la ciutat», ha destacat.

Segons ha dit Armengol, el projecte de licitació per a l'enderrocament ja està presentat i la idea és que el gener del 2019 es pugui derrocar i que el 2020 comencin les obres del nou complex sociosanitari. Mentrestant, es treballarà en el que ha de ser el nou edifici, anomenat Edifici B, per dur a terme un projecte emblemàtic. D'altra banda, Armengol ha dit que el nou edifici passarà de nou a quatre plantes, que comptarà amb uns 8.000 metres quadrats i que totes les places d'aparcament seran gratuïtes.

En la visita, també ha estat la consellera de Salut, Patricia Gómez, que ha precisat que el cost en general del projecte és d'un total de 120 milions d'euros i que d'aquesta quantitat, 50 milions seran per a la construcció de l'edifici i nou per a la demolició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.