Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB: «Les aus aquàtiques són indicadores de la qualitat de les zones humides»

El GOB coordina a les Illes el cens anual d’aquestes aus

17121

Més d'un centenar d'ornitòlegs participen en el recompte d'aus aquàtiques i limícoles que passen l'hivern a les Balears, fet pel qual es visitaran unes 60 zones humides de les Illes en una actuació que coordina el GOB. Així, el GOB ha recordat que aquestes aus són «indicadores de la qualitat de les zones humides». El cens anual s'emmarca en un seguiment organitzat per Wetlands International i que es fa a escala mundial des de fa més de 50 anys. Actualment hi participen 180 països.

A les Balears els recomptes s'estan realitzant a les quatre illes grans i es visitaran unes 60 zones humides, amb la participació de més d'un centenar d'ornitòlegs. A més del GOB, participa la Societat Ornitològica de Menorca i la Conselleria de Medi ambient (als espais naturals protegits). Les dates prioritàries per al cens han estat els dies 13 i 14 de gener, però els recomptes seran al llarg d'aquesta setmana. En uns dies es disposarà dels resultats totals, que es faran públics.

El GOB ha recordat que les aus aquàtiques en general «necessiten espais que tenguin bona qualitat ambiental, amb aigües netes i suficient aliment disponible». Aquestes aus realitzen moviments hivernals en funció de les condicions climàtiques, per la qual cosa «són uns excel·lents bioindicadors tant de l'estat de conservació de cada zona humida com també dels efectes del canvi global», un plantejament que «lamentablement a les Balears s'ignora absolutament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.