Setmanari d'informació local - 138 anys

Ajuntament de Palma: «No és possible fer dos concursos, un per a llibres en català i un altre en castellà»

17199

L’Ajuntament de Palma ha volgut puntualitzar que compra cada any «llibres en català i en castellà» per assortir la demanda de les biblioteques de Palma i ho fa valorant «les necessitats que té la biblioteca, la qualitat de l'obra, la idoneïtat i les demandes dels usuaris».

Segons fonts de l'Ajuntament, «la contractació pública és cada vegada més difícil a causa de la nova Llei de contractes que obliga a impulsar la lliure concurrència. El resultat és que moltes vegades les institucions acaben donant contractes que acaben perjudicant el petit comerç».

Fins ara l’Ajuntament podia comprar directament a les llibreries de Palma, cosa que ara ja no pot fer. Això, ha obligat l’Ajuntament a obrir un concurs públic. Els serveis jurídics i intervenció de l’Ajuntament no permeten cap altre sistema de contractació.

Per això, segons expliquen des de l'Ajuntament de Palma, «l’única opció acceptada pels serveis jurídics a l’hora d’elaborar aquests plecs per evitar la discriminació envers les llibreries ha estat posar el requisit que els llibres estiguin exposats en un local públic per tal de que els bibliotecaris els puguin consultar» i afegeixen que «no era possible fer dos concursos, un per a llibres en català i un altre per a llibres en castellà».

Des de l'Ajuntament opinen que «el cas de la llibreria Quart Creixent és particular, ja que es tracta de l’única de Palma que té llibres exclusivament en català» i expliquen que «han estat informats en tot moment del procés i se’ls ha oferit la possibilitat de fer una UTE amb altres llibreries com a manera de presentar-s’hi, cosa que han descartat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.