Setmanari d'informació local - 138 anys

PepsiCo oferirà als empleats de Marratxí trasllats, prejubilacions i indemnitzacions

17219

La multinacional de refrescs PepsiCo oferirà als 27 empleats de l'embotelladora de Marratxí el trasllat a altres fàbriques a la Península, prejubilacions o indemnitzacions per acomiadament. Són les tres vies que PepsiCo ha plantejat com a solució pels 27 empleats de la planta embotelladora de Mallorca, segons ha comunicat l'empresa a l'Ajuntament de Marratxí.

Segons ha confirmat el regidor d'Economia, Miquel Cabot, l'empresa va informar de la seva decisió de tancar la planta el mateix dia a l'Ajuntament, la Conselleria de Treball i els empleats. PepsiCo va manifestar que feia temps que s'havien plantejat el tancament d'aquesta planta, operativa des del 1963, pel seu baix rendiment. La multinacional ha explicat aquest dimecres que la planta «es troba davant una confluència de dificultats que fa inviable la seva continuïtat».

L'embotelladora registra nivells baixos d'ús de la seva capacitat i a més és petita i «obsoleta». A més, la ubicació al centre urbà de la població s'ha convertit en un problema amb el pas dels anys i ara suposa «una sèrie de limitacions tècniques i operatives» (per exemple, pel trànsit de vehicles especials per al transport).

D'altra banda, l'empresa ha indicat a l'Ajuntament que la decisió no afectarà l'apartat comercial i de distribució, on hi ha més emprats. El consistori va demanar si seria possible ressituar en el departament de comercialització als treballadors de la fàbrica però PepsiCo va explicar que el perfil d'aquests empleats no és el mateix que es necessita a l'àrea comercialA partir d'ara s'obre un termini per negociar què ocorrerà amb aquests empleats, que aquests dies acudeixen al seu lloc però sense treballar ja en el producte.

Amb tot, PepsiCo ha aclarit que les Balears segueix sent un mercat important per a la companyia. Segons ha incidit l'empresa, el cessament d'activitat de la planta de Marratxí tampoc afecta cap altra unitat de negoci de PepsiCo a Espanya, que actualment empra a aproximadament 2.500 persones entre plantes de producció, personal de vendes i oficines

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.