Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets presenta a Madrid el projecte de l'Escola d'Hoteleria d'Eivissa

El centre d'hoteleria es finançarà a través de l'impost de turisme sostenible

17253

La vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha participat a Fitur en la presentació de l'Escola d'Hostaleria d'Eivissa, i ha assegurat que aquest projecte «millora tant la formació com la qualitat de l'oferta turística a l'illa d'Eivissa».

«Estam contents de realitzar aquest projecte amb ajuda de la recaptació de l'Impost de Turisme Sostenible. La posada en marxa de l'Escola d'Hostaleria és una reivindicació històrica a Eivissa i té un doble vessant: ens possibilita millorar la formació dels joves, que podran obtenir un títol de qualitat, i ens ajudarà a millorar l'oferta posat que l'Escola s'especialitzarà en la gastronomia, un element molt benvolgut pels visitants», ha dit Busquets.

El Govern invertirà 4,5 milions d'euros de l'impost turístic a l'Escola. El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha assenyalat que «l'aposta per la qualitat és una aposta per la formació, amb una millora del model de forma planificada». «Aquest centre de formació té vocació de centre internacional i es comença a saldar així un deute històric», ha dit.

L'Escola, han explicat, s'ha configurat com un centre d'alt rendiment gastronòmic i culinari que permetrà la formació, la gestió del coneixement, la inserció laboral i el creixement humà i professional de les persones que duguin a terme allà els seus estudis. El projecte contempla el disseny d'estratègies formatives que permetin l'augment de la competitivitat de les empreses del sector i la seva constant adaptació als canvis tecnològics de l'actual societat del coneixement.

Proposta acadèmica
El nou centre, que preveu convertir-se en un referent culinari, podrà impartir les especialitats pròpies del pla d'estudis de l'Escola d'Hostaleria de les Balears, com a especialista en serveis de cuina i restauració, especialista en alta cuina, direcció i gestió de restaurants i bars, així com especialista en allotjaments i comercialització hotelera.

Igualment, al centre d'Eivissa es podran obtenir els Certificats de Professionalitat que s'inclouen en el fitxer d'especialitats del Servei Públic d'Ocupació Estatal, principalment els d'operacions bàsiques de pastisseria, direcció en restauració o rebosteria, i es duran a terme actuacions en l'àmbit de la divulgació i la formació contínua.

Instal·lacions
L'Escola d'Hostaleria d'Eivissa comptarà amb 3.991 metres quadrats distribuïts en aules teòriques o aules taller. La cuina tendrà una superfície de 825 m2 i estarà equipada amb tot tipus de maquinària d'última generació. En el disseny de la cuina han prevalgut criteris acadèmics als productius i en ella es podran formar de manera simultània entre 100 i 110 alumnes.

Aquest espai permetrà abordar diferents disciplines, des d'elaboracions i preparacions tradicionals i senzilles a tècniques molt complexes d'alta cuina. A més, s'ha projectat també un restaurant de 292 m2 i capacitat per 128 persones amb climatització i menjador privat, que estarà obert al públic, igual que el bar-cafeteria amb 50m2 i capacitat per 60 persones. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.