Setmanari d'informació local - 138 anys

Els ecologistes critiquen que el Consell va «en la línia contrària a la sostenibilitat turística»

17301

L?aprovació inicial de la zonificació del lloguer vacacional de Mallorca per part del Consell ha suscitat diverses crítiques per part dels grups ecologistes com el GOB o Tot inclòs. 

Per la seva banda, el GOB, ha considerat a través d'un fil de Twitter que la zonificació presentada pel Consell aquest divendres va «en la línia contrària a la sostenibilitat turística i ambiental que Mallorca necessita urgentment». «45.000 noves places són inassumibles!», han emfatitzat. En aquest sentit, el president de l'entitat, Amadeu Corbera, ha destacat com que un dels punts «més greus» que es permetrà seguir «abusant» del sòl rústic d'ús comú, que, segons han lamentat des de l'entitat veurà augmentar la pressió urbanística «ara sota el reclam del lloguer turístic».

«No entenem com el lloguer en plurifamiliars, que ara estava prohibit, torni a estar permès, en contra de les demandes ciutadanes: és un clar retrocés! S'obre la porta a que els nuclis turístics no saturats passin, efectivament, a estar saturats, sense establir cap control», han assenyalat des del GOB. En aquesta línia, han assegurat que els ha decebut que el president del Consell, Miquel Ensenyat, segueixi amb els «arguments desenvolupistes de les 'bondats' del turisme sense límits, quan és evident i percebut per tothom que Mallorca fa anys que ha sobrepassat els límits».

Així mateix, des de l'entitat han argumentat que la promesa que aquesta zonificació facilitarà l'accés a l'habitatge als residents «és un brindis al sol, ja que el Consell no té competències per garantir-ho, i manco obrint la porta a lloguer turístic sense límit a àmplies zones de Mallorca». Finalment, el GOB ha afirmat que la institució ha optat per «la barra lliure turística en lloc d'una política valenta de contenció, control i sostenibilitat ambiental i social que necessita Mallorca». «Una nova decepció del 'Govern del Canvi' de la institució insular», han lamentat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.