Setmanari d'informació local - 138 anys

L'electrificació del tren a Manacor i sa Pobla avança a bon ritme

17325
L'electrificació del tren a Manacor i sa Pobla avança a bon ritme. | E.P./dBalears/Arxiu

Les obres d'electrificació dels trams enllaç- sa Pobla i enllaç-Manacor, que suposaran l'electrificació completa de la xarxa ferroviària de Mallorca, avancen segons els terminis previstos i han completat ja el 35% d'execució. Així ho ha explicat aquest dissabte el Govern que ha destacat que la previsió és que les obres estiguin concloses entre el juny i juliol de 2018.

En el transcurs de l'execució de les obres d'electrificació de la línia de ferrocarril en el tram entre Enllaç i Sa Pobla, des del dia 22 fins al 31 de gener els treballs se focalitzaran en l'entorn i accessos a l'estació de tren de Llubí.

Segons ha explicat l'Executiu, amb l'objectiu de garantir la seguretat de les persones que necessitin transitar la zona amb els seus vehicles i reduir el temps en el qual l'estació es veurà afectada, s'han realitzat les següents restriccions al trànsit rodat en els períodes que es detallen:

1. Accés rodat tallat de l'MA-3440, des del dia 22 al 28 de gener. L'alternativa que es proposa és accedir des de la MA-3500.
2. Accés rodat tallat a l'estació de Llubí, des de 29 fins el 31 de gener. L'alternativa que es proposa és accedir des de MA-3440.
3. Limitació d'aparcament en costat de la via des del dia 22 de gener fins nou avís.

«L'electrificació completa de la xarxa ferroviària, que serà una realitat l'estiu de l'any que ve, escurçarà el temps de viatge en els trajectes Palma-Manacor i Palma- sa Pobla en tots dos sentits, proporcionant major comoditat als viatgers en eliminar l'actual transbord a l'estació d'Enllaç. A més, aportarà una major confortabilitat en els viatges i redundarà en importants beneficis mediambientals», ha explicat el Govern.

Les obres, iniciades aquest estiu, tenen un termini d'execució de 12 mesos. La inversió total del projecte és de 35,2 milions d'euros (IVA exclòs). Aquesta actuació està cofinançada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes balears i el Govern de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.