Setmanari d'informació local - 138 anys

La Biblioteca Ramon Llull acollirà una conferència per recordar la història de l’Institut Ramon Llull

17391

La Biblioteca Ramon Llull acollirà aquest dimarts a les 19:00h la conferència ‘De l’Institut Balear a l’Institut Ramon Llull, a càrrec del professor d’història Gabriel Alomar. L’acte s’emmarca dins del programa de Sant Sebastià 2018. Cal recordar que el ple de l’Ajuntament va atorgar la Medalla d’Or de la Ciutat a l’IES.

Un poc d’història

L’institut Balear creat el 1835 va ser el primer institut fundat a l’Estat Espanyol. El seu origen es troba en un concurs convocat per la Societat Econòmica d’amics del País per i en el projecte de Gaspar Melchor de Jovellanos que defensava un centre obert a tots els sectors socials amb uns ensenyaments generals, moderns i gratuïts. Els seus continguts educatius varen incloure les llengües modernes, les ciències naturals, la física i la química amb laboratoris i una biblioteca molt ben dotada.

El primer director va ser Francesc Manuel de los Herreros i entre els professors i alumnes podem esmentar Josep Lluís Pons i Gallarza, Marià Aguiló, Joan Alcover, Gabriel Alomar, Eusebi Estada, Miquel dels Sants Oliver, Alexandre Rosselló, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Francesc de Borja Moll. Molts d’ells ocupen avui la galeria de retrats de fills il·lustres de Palma. Ocupà diferents dependències com l’Estudi General Lul·lià i Monti-sion fins que el 25 de gener de 1916 començaren les classes a l’actual edifici.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.