Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament d’Alcúdia ha presentat el projecte ‘Camins escolars: Pedibús i senyalització’

17471

L’Ajuntament d’Alcúdia ha presentat el projecte ‘Camins Escolars: Pedibús i senyalització’, un projecte fomentat i dissenyat a Mallorca pel col·lectiu Arquitectives (conjunt d’arquitectes que promouen la cultura arquitectònica i urbanística a les ciutats per tal d’impulsar valors com el civisme, la perseverança i el respecte cap als altres i cap al medi ambient). 

A la presentació hi han estat presents tant el batle d’Alcúdia, Antoni Mir, com la regidora d’educació, Bàrbara Rebassa. També amb la presència d’altres regidors i regidores del consistori alcudienc. A més, hi han assistit els directors dels centres escolars de s’Hort des Fassers, S’Albufera i d’IES Port d’Alcúdia , l’AMIPA (Associació de Mares i Pares), així com la Tècnica de Cultura i Educació, Carme Suárez, a més del sots-inspector de la Policia Local d’Alcúdia, Abelardo Mesías, i ha explicat el projecte, Cristina Llorente, membre de l’equip redactor d’Arquitectives.

La Regidora d’Educació, Bàrbara Rebassa, ha dit que es tracta «d’un projecte en conjunt i que, per tant, es necessita la màxima col·laboració entre els diferents components del sector educatiu, ja siguin mestres i professors, pares i mares així com també els mateixos alumnes». Seguidament, el batle d’Alcúdia, Antoni Mir,  ha dit que «avui en dia és molt comú utilitzar el cotxe per anar a qualsevol lloc i que, per això, neix el projecte ‘Camins Escolars’, per tal de fomentar la interacció entre els més joves, així com també la sostenibilitat». Ha insistit que «es tracta d’un projecte difícil però que, si treballam junts i amb voluntat, es pot aconseguir».

Cristina Llorente, cofundadora d’Arquitectives ha explicat que “Camins Escolars” és un projecte de sostenibilitat urbana que proposa que un Pedibús, un grup d’infants acompanyats d’un o més adults, vagin cap a l’escola a peu però de forma segura. «Un camí que enriquirà els infants i la resta de ciutadans, ja que es tracta d’un projecte que vetlla per una societat cívica i sostenible».

Llorente ha explicat que el projecte està dividit en dues fases: la primera que es va presentar a l’Ajuntament d’Alcúdia el desembre del 2016 i una segona que es va presentar a finals de 2017.  En la segona fase s’han introduït nous trams a les rutes per tal d’abastar un radi més ampli de 2,5 km al voltant dels quatre centres educatius públics d’Educació Primària, donant també servei als centres concertats i als IES Alcúdia i Port d’Alcúdia. A continuació ha explicat que el projecte es realitzarà mitjançant accions d’urbanisme tàctic:

  1. Senyalització d’itineraris mitjançant pintades de petjades al terra per tal de marcar els camins. Llorente ha recalcat que és molt important la participació dels alumnes per tal d’engrescar-los en el projecte.
  2. Creació de rutes de Pedibús.

Finalment ha dit que la darrera part del projecte consistirà a fer una sèrie d’intervencions prioritàries a l’itinerari de les escoles Porta des Moll en els trams 3-4 i 4-5; Norai, en el tram 3-4; i a l’Escola de S’Albufera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.