Setmanari d'informació local - 138 anys

Bel Busquets: «Allargar la temporada turística permet gaudir d’unes Illes més amables»

17483

Des del passat 18 de desembre del 2017 Bel Busquets és la vicepresidenta del Govern de les Illes Balears i, també, consellera de turisme i innovació. Aquest dimecres Busquets ha parlat pels micròfons de l’estudi d’Ona Mediterrània, a La Vila del Pingüí. Aquests són alguns dels temes que ha tractat:

Estratègia FITUR

«L’estratègia ‘Better in winter’ pretén allargar la temporada i apostar pel turisme de qualitat. Volem que les Illes siguin reconegudes per un turisme de qualitat. L’aposta de l’allargament de la temporada ens permet reduir els pics de l’estiu i apostam pel turisme els mesos de primavera. Això permet conèixer unes altres Illes i permet que els treballadors tenguin millors condicions de feina. A més, els turistes es poden endur una millor experiència. Allargar la temporada permet gaudir d’unes Illes més amables. A partir del dia 1 d’abril la promoció turística es traspassa als Consells».

Saturació estiu

«Des del Govern no s’ha invertit ni un euro en promoció turística de sol i platja. Però apostam pels altres mesos, que no tenen les mateixes xifres que juliol i agost. Cada vegada hi ha més congestió».

Política diferent de Busquets a la de Barceló?

«L’equip serà el mateix»

Acords pel canvi

«La presidència del Govern era pel PSIB (amb Francina Armengol), la presidència del Parlament per Podem (amb Xelo Huertas primer i ara Baltasar Picornell) i la vicepresidència i una sèrie de conselleries per Més per Mallorca. Després d’una conversa entre la Presidenta i jo, li vaig oferir unes garanties. L’executiva va prendre una decisió que és el que vàrem transmetre. Com a portaveu suplent vaig comunicar la decisió de l’executiva. Res d’autoproclamacions. Dins l’executiva es van avaluar totes les possibilitats i finalment es va acordar que fos jo qui assumís els càrrecs».

‘Tenir experiència en turisme’

«El que jo presentava com aval és que a l’equip que conforma la conselleria sí que hi ha persones que tenen aquesta experiència en el món turístic i persones que vénen del món empresarial».

Sensacions de ser la núm.1 de Més per Mallorca?

«Jo sóc la coordinadora a Més, juntament amb David Abril. Qui serà el núm.1 a les properes eleccions no és una elecció unilateral d’una persona, no és una decisió d’una executiva. És una decisió de la militància de Més, en primàries. Qualsevol persona que es presenta a unes eleccions té el compromís de treballar en aquell projecte. Estic a disposició del partit per fer allò que em demanin».

GOB i Terraferida

«L’impost del turisme sostenible treballa, entre d’altres, la conservació de la natura i el nostre territori. Aval aquesta llei del lloguer turístic. Aval l’impost del turisme sostenible. Acordàrem una sèrie de punts amb diferents moviments ecologistes que aquest govern ha complerts amb un gran percentatge. Tenim prevista una reunió».

Les Illes necessiten més places?

«La llei de lloguer turístic no només regula tot el tema de lloguer turístic sinó que també ha posat el sostre de places. A més, ha llevat les excepcions al creixement il·limitat de places. Aquesta llei també escolta una demanda social, que aquestes Illes són limitades, que no poden créixer il·limitadament i posen dins la llei que els hotels de cinc estrelles, d’interior, de ciutat... no podran créixer sense comprar les places».

Independència dels Països catalans

«Els pobles tenen dret a decidir el seu futur lliurament»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.