Setmanari d'informació local - 138 anys

Parelles lingüístiques, una altra manera d'aprendre llengües i connectar cultures

17505

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, s’ha reunit amb una representació d’alumnes participants al Programa de parelles lingüístiques, un programa d’intercanvi lingüístic entre persones autòctones i estrangeres. L’acte s’ha organitzat per fomentar que totes les persones inscrites es coneguin i puguin comentar conjuntament la seva experiència.

Als estudiants d’aquí, l'intercanvi els serveix per millorar els seus coneixements d'una llengua estrangera amb una persona nadiua; als estrangers, els permet conèixer i practicar les llengües de les Illes Balears, a més d'endinsar-se en la seva cultura. Tot plegat, es produeix en un ambient informal i amigable. Per participar en el programa, s’hi han d'inscriure a través de la web de Política Lingüística de la Universitat.

Aquest programa es va iniciar el setembre de 2017 impulsat per Política Lingüística de la UIB, i en aquests moments hi ha inscrites prop d'una quarantena de persones, tant d’aquí com estrangeres. Cal destacar que, de les persones autòctones, la majoria són estudiants, però també hi ha PAS i PDI.

Ara mateix, funcionen diverses parelles que fan intercanvis català o castellà amb anglès, xinès o portuguès, a més d'un petit grup de conversa en anglès. Es preveu que el nombre de parelles s'incrementi amb la difusió del programa i amb l'arribada d'un nou grup d'estudiants internacionals en les properes setmanes. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.