Setmanari d'informació local - 138 anys

Algaida recapta 2.320 euros per a Ciudad Antigua en els foguerons

17519

Els foguerons de Sant Honorat i Sant Antoni celebrats a Algaida, Pina i Randa, han propiciat una recaptació de 2.320 euros. Com és ja habitual, aquests doblers es destinaran al projecte d'agermanament d'Algaida amb Ciudad Antigua de Nicaragua. La recaptació es fa gràcies a la venta per part de l'Ajuntament d'Algaida de llonganissa, botifarró i ventresca al preu de 2 euros, que es destina a l'esmentat fi solidari.

L'agermanament

L'any 2008 s'iniciaren les gestions pertinents per posar en marxa un agermanament. La intenció fou que la cooperació que el municipi d'Algaida du a terme tengui una incidència real, que es concreti en un sol territori, que quedi una constància clara de l'aportació dels algaidins en el desenvolupament d'un altre poble, en aquest cas, de Ciudad Antigua, al departament de Nueva Segovia.

Al llarg de 2009 es constituí la Comissió d'Agermanament Algaida-Ciudad Antigua, integrada per quasi totes les associacions del municipi, per particulars i pel Consistori algaidí. D'altra banda, també el col·legi públic Pare Bartomeu Pou d'Algaida inicià el 2009 relacions de cooperació amb l'escola El Zapote, de Ciudad Antigua, en el marc de la Xarxa de Centres Educatius Solidaris del Fons Mallorquí.

Igualment, al juliol de 2009 des de l'Ajuntament d'Algaida ens desplaçarem a Nicaragua per impulsar les relacions entre ambdós municipis i iniciar les gestions per a la firma del conveni.

Aquest procés culminà a Algaida el 16 de gener de 2010, amb la signatura del conveni d'agermanament per part de Francesc Miralles, batle d'Algaida; Luís Arturo Mairena, batle de Ciudad Antigua; el president del Fons Mallorquí, Joan Font i Marta Adriana Peralta, directora de l'Instituto de Promoción Humana, que gestiona els projectes que s?emmarquen en aquest agermanament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.