Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura dóna suport a la participació de glosadors a les festes de Sant Antoni a Gràcia

17543

La Conselleria de Cultura manté enguany el suport a la festa de Sant Antoni de Gràcia, en les quals assumirà les despeses del desplaçament i allotjament dels grups de música popular, glosadors i xeremiers de les Balears, en el marc d'un conveni subscrit el 2016.

Les festes se celebren des del 25 al 27 de gener al barri barceloní de Gràcia. Es tracta d'una festa creada i impulsada pel president de l'Associació Cultural Albopàs, Antoni Torrens, que enguany fa 26 anys que organitza la festa, conjuntament amb la Fundació Festa Major de Gràcia, la Coordinadora de Colles de Cultura Popular de Gràcia i el Centre Artesà Tradicionàrius, i amb la col·laboració de diverses administracions, institucions i entitats públiques i privades de les Balears i Catalunya.

Enguany participen balls i cants mallorquins amb l'actuació dels grups Estol de Tramuntana de Sóller i la Revetla de Sant Antoni de Palma, a més de les ximbombes, cantadors i glosadors de sa Pobla. El 2016 es va establir un conveni de col·laboració entre la Conselleria i Albopàs per al suport, la promoció i la difusió de la Festa dels Foguerons de Sant Antoni de sa Pobla a Gràcia. Amb aquest conveni, que té vigència de 2016 a 2019, la Conselleria vol ajudar a donar difusió a la cultura popular i tradicional de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.