Setmanari d'informació local - 138 anys

Uns Premis Gaudí, dominats per 'Estiu 1993' i 'Incerta glòria'

17601

L'òpera prima de la directora Carla Simón, 'Estiu 1993', ha estat la guanyadora dels X Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català la nit d'aquest diumenge a la tradicional gala a l'Auditori del Fòrum, que aquesta edició ha estat la més paritària i ha reconegut el talent femení en 11 de les seves 22 categories.

La cinta de Simón ha aconseguit cinc dels 14 premis als quals estava nominada, portant-se les categories més cercades, com són la Millor Pel·lícula, Millor Direcció i Millor Guió, així com els de Muntatge -Ana Pfaff- i Actriu Secundària -Bruna Cusí-.

Amb el rècord de nominacions a la història dels Gaudí -juntament amb 'Eva' (2012), la favorita de la nit, 'Incerta glòria', d'Agustí Villaronga, ha conquistat vuit dels 14 premis que ostentava, entre ells els de Millor Protagonista Femenina -Núria Prims- i Millor Actor Secundari -Oriol Pla-.

La millor pel·lícula en llengua no catalana ha estat 'Tierra firme', de Carlos Marqués-Marcet dos anys després de guanyar en aquesta mateixa categoria amb '10.000 km ', a més, aquesta cinta ha estat premiada amb el Millor Actor a David Verdaguer, presentador de la gala.

La nova categoria de Premi del Públic -en la qual han participat 10.000 persones- ha considerat 'La llamada', de Javier Ambrossi i Javier Calvo, com a Millor Pel·lícula, qui han destacat la importància d'aquest reconeixement i han trobat a faltar una estatueta en lloc d'un sobre amb el nom de la seva cinta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.