Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets: «Els beneficis del turisme s'han de redistribuir per millorar els sous»

17675

La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha visitat aquest dimarts el centre sociocultural de la Farinera, a Llubí, i l'espai que ho envolta, per presentar la segona fase del projecte de rehabilitació de l'edifici i de la seva plaça. Aquest projecte està cofinançat pel Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT) i l'Ajuntament de Llubí.

El Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics, amb la convocatòria de 2017 de projectes d'inversió i actuacions per a la millora de les infraestructures turístiques i per al foment de la diversificació i la desestacionalització de l'oferta turística de Mallorca, invertirà 117.000 euros en la segona fase de la rehabilitació d'aquest espai. Segons han informat des del Govern, aquesta inversió suposa el 80% del pressupost del projecte, que té un pressupost global de 146.000 euros. El 20% restant ho finançarà l'Ajuntament de Llubí. 

La vicepresidenta ha declarat que «les inversions del CBAT pretenen donar suport als ajuntaments de Mallorca en la millora de les infraestructures i l'oferta turística fos dels mesos d'estiu». «Els beneficis del turisme s'han de redistribuir per millorar els sous, millorar el medi ambient i el patrimoni, i també millorar els nostres municipis», ha remarcat. Busquets ha destacat que la convocatòria d'enguany arriba a un gran nombre de municipis i ha explicat que «el 64% de municipis de Mallorca executaran projectes per un valor de més de 24,9 milions d'euros».

Primera fase
La primera fase de reconversió de l'edifici de la Farinera al centre sociocultural ha anat a càrrec del Consell i de l'Ajuntament de Llubí. S'han realitzat obres de rehabilitació a l'antic immoble i s'ha recuperat la maquinària del molí de farina. En aquesta segona fase, es reconvertirà l'aparcament que hi ha darrere de l'edifici en una plaça pública i es faran diverses obres que milloraran l'espai urbà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.