Setmanari d'informació local - 138 anys

Mateu assegura que l'OCB «no permetrà cap retrocés en matèria de drets lingüístics»

17781

L’Obra Cultural Balear s'ha mostrat «preocupada» aquest divendres «per la desatenció dels drets lingüístics en l’àmbit sanitari» i també ha volgut mostrar suport a la jutgessa que s’exposa a un expedient disciplinari per redactar una sentència en català.

Davant les constants notícies sobre l’aplicació o no del decret de català a la sanitat, l’OCB vol tornar a deixar palès que «no es pot conculcar cap dret del pacient, entre ells, el dret de poder-se expressar en català, llengua pròpia d’aquest país».

Jaume Mateu ha afirmat que l’Obra Cultural no permetrà «cap retrocés en matèria de drets lingüístics i menys si venen de part de l’administració». En aquest mateix sentit, Mateu, ha aprofitat per mostrar públicament el suport de l’entitat a la jutgessa que pot ser expedientada per redactar una sentència en català i fa palès l’alarmant situació del català en el món de la justícia.

Per a l’Obra Cultural, aquests dos fets són «extremadament preocupants» i mostren «la delicada situació de la nostra llengua a les Illes Balears».

Finalment, pel que fa a la restricció del català en l’àmbit sanitari, l’OCB no descarta cap mesura, «fins i tot la mobilització de la societat civil. En matèria de drets lingüístics, l’entitat no permetrà ni un pas enrere».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.