Setmanari d'informació local - 138 anys

Denuncien el mal estat de conservació del niu de metralladores a Sant Elm

17835

ARCA i GEFB, com a entitats que vetllen per la conservació i preservació del patrimoni cultural de Mallorca, veuen amb preocupació l'estat de conservació en el qual es troba el niu de metralladores, element que figura al Catàleg de Patrimoni de l'Ajuntament d'Andratx (AM431).

El vandalisme ha avançat el seu nivell de degradació

El bé cultural es localitza al carrer Cala es Conills de Sant Elm i presenta un estat de conservació d'abandonament absolut, el qual es veu incrementat pel vandalisme que hi pugui haver en aquesta zona.

Aquest niu de metralladores pertany a la ?Línia Tamarit?, fou construït després de la Guerra Civil espanyola i és un dels pocs que es conserva actualment a Mallorca. Aquests tipus de nius tenen una protecció genèrica com a exemple d'arquitectura militar.

La fitxa de catàleg parla que s'ha de restaurar

La redacció de la fitxa de catàleg de l'any 2014, a l'apartat d'Intervencions preferents diu textualment que s'han de fer obres restauració, consolidació i manteniment necessàries per evitar el deteriorament, perquè la construcció actualment en mal estat de conservació degut al seu abandonament, a la corrosió marina i al vandalisme.

ARCA i GEFB demanen a l'Ajuntament d'Andratx que prengui mesures per evitar més actes vandàlics i que finalment pugui ser restaurat. També han demanat a l'Ajuntament d'Andratx una inspecció tècnica per tal d'avaluar l'estat de conservació del bé cultural i decidir sobre les possibles intervencions més urgents a dur a terme.

Per altra banda, també han demanat que s'intenti evitar l'accés, barrant la seva entrada, per tal d'aturar el vandalisme amb mesures de protecció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.