Setmanari d'informació local - 138 anys

Salvem Portocolom demana «més mitjans» per evitar el fondeig «massiu» sobre posidònia

17953

La plataforma Salvem Portocolom ha demanat «més mitjans i precaucions» per evitar el fondeig «massiu» d'embarcacions sobre la posidònia oceànica. Segons ha indicat la plataforma, «la major part de les vegades els mitjans xoquen amb el fet que hi ha competències de tres organismes diferents (Medi ambient, PortsIB i Costes)».

Des de Salvem Portocolom han explicat que proposaren al conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca fer un conveni perquè els Agents de Medi ambient poguessin anar acompanyar la barca de PortsIB i la redacció del pla de gestió del LIC de PortocolomAixí mateix, una altra mesura que proposen és que s'instal·lin les boies al canal del port des de la bocana, ja que en els mesos d'estiu «és freqüent trobar barques fondejades dins del canal i damunt la praderia».

A més, troben necessari marcar amb boies la zona on no es pot fondejar per la presència de l'alga. No obstant això, aquesta actuació queda dins de la zona de competència de Costes, per la qual cosa es necessitaria que PortsIB fes un conveni amb aquest organisme. Salvem Portocolom també veu «fonamental» una actuació informativa davant el «desconeixement» per part dels navegants sobre la importància de la posidònia.

«Pensam que una acció que pot ser efectiva és posar uns panells informatius de manera permanent a diferents molls del port», han indicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.