Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS: «Les declaracions de la ministra de Sanitat són una falta de respecte cap a la llengua i l’autogovern»

17981

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, considera «una falta de respecte cap a la llengua de les Illes Balears i cap a l’autogovern de la comunitat» les declaracions que ha fet aquest dijous la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, qui «ha animat al Govern a retirar aquesta exigència obligatòria als professionals sanitaris" i ha qualificat la situació de "dantesca"».

Segons Abril, «el que realment és dantesc és que la ministra d’un partit com el PP qüestioni un decret del qual no té cap informació". Aquest decret garantirà l’assistència sanitària a les Balears alhora que, per primera vegada es començarà un procés de normalització lingüística a la sanitat. Ells no són ningú per parlar de minvar la qualitat de la sanitat pública, ja que han estat els responsables de les retallades en personal sanitari», ha afirmat Abril.

El portaveu de la formació ecosobiranista ha recordat: «Va ser el govern de Bauzá el que va acomiadar a 1.351 professionals de la salut durant la legislatura passada. El govern del Pacte ha estat el que ha tornat a contractar personal i que amb aquest requisit el que vol és garantir que la ciutadania pugui ser atesa en la seva llengua».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.