Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS donarà suport a la vaga del 8 de març en defensa del treball de les dones

18059
«Si les dones ens aturam, el món s'atura. Si deixam d'atendre l'àmbit domèstic, el sistema no és sostenible», ha assenyalat Rosa Cursach, directora de l'IBdona. | MÉS per Mallorca

L'espai d'igualtat de MÉS per Mallorca ha organitzat aquest dissabte una trobada a Manacor on han participat més de 40 dones de diferents institucions. A la trobada s'ha acordat que les dones de la formació política donaran suport a la vaga feminista del 8 de març. «Si les dones ens aturam, el món s'atura. Si deixam d'atendre l'àmbit domèstic, el sistema no és sostenible», ha assenyalat Rosa Cursach, directora de l'IBdona.

Segons han explicat els ecosobiranistes, un dels objectius de la trobada era «posar en comú la feina feta a les àrees amb responsabilitat política i fer balanç des d'una perspectiva feminista». Cursach ha explicat quines ha estat les polítiques i les accions concretes de l'organització que dirigeix.

«Tenim encaminats els acords de governabilitat: La llei d'igualtat s'ha aprovat, ara l'hem de desenvolupar. Ja tenim el decret de l'Observatori d'igualtat, un organisme que ens fa molta falta per tenir indicadors. S'està transversalitzant la perspectiva de gènere a les diferents conselleries, des de cooperació o en el pla de cultura fins a la conselleria de treball. També s'està duent a terme les accions a les quals ens hem compromès per lluitar contra les violències masclistes», ha explicat la directora.

Empoderament feminista

Entre les participants a la trobada hi havia la consellera Fina Santiago, qui ha parlat de l'empoderament de la societat civil, en aquest cas dels grups feministes, o la regidora d'Ecologia de l'ajuntament de Palma Neus Truyol qui ha remarcat la necessitat de crear sinergies i coordinar accions i ha explicat la trobada a la qual va participar recentment on més de 150 dones del món de les energies renovables varen compartir experiències.

Alhora la coportaveu de MÉS per Mallorca i vicepresidenta del govern, Bel Busquets ha assenyalat «que els homes també s'han d'implicar en la reivindicació d'una societat més igualitària». Busquets també ha recordat com des de vicepresidència s'ha donat suport al dia internacional de la dona i la nina i la ciència i la importància de visibilitzar la feina de les dones científiques i de rompre estereotips en relació a quines matèries, treballs o carreres són més cosa de dones o d'homes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.