Setmanari d'informació local - 138 anys

March diu que el trasllat de la Universitat a Palma no és «prioritari» per a la Conselleria

18099

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha manifestat aquest dilluns que traslladar activitats o estudis de la Universitat de les Illes Balears (UIB) al centre de Palma no és la prioritat de la Conselleria, si bé ha apuntat que aquesta decisió ha «d'estudiar-se molt bé i consensuar-se», de la mateixa manera que «s'han de conèixer quins són els costos econòmics reals».

Així s'ha expressat en declaracions als mitjans després d'un acte públic en el Conservatori Superior de Música de les Balears. El conseller ha insistit que és «prematur» donar una opinió inicial i que per a això primer han d'asseure's i analitzar les possibilitats. «Que hi hagi activitat universitària a Palma, d'estudis de postgrau sobretot, o d'extensió universitària i activitats culturals ens sembla bé. Crec que Palma, Mallorca i les Balears necessiten més activitats culturals i la universitat és una institució clau», ha argumentat March, que ha matisat que amb tot cal veure si la decisió es pren.

En tot cas, ha subratllat que aquesta política de descentralització requerirà l'habilitació d'edificis pel que «s'ha d'estudiar molt bé». «Creim que és un tema que s'ha de fer amb rigor, serietat, i no anuncis sense estudis de viabilitat econòmica i pràctica», ha subratllat March, que ha afirmat que estan «disposats a parlar amb tothom».

El conseller ha insistit que el trasllat «no està dins de les prioritats» sinó que el seu objectiu és «anar millorant els estudis de la universitat». En aquesta línia, ha recordat que existeix un projecte per construir un edifici per a Ciències de la Salut dins del campus, amb una inversió de gairebé set milions. Paral·lelament, s'ha mostrat «estranyat» perquè la Conselleria no anés convidada a les reunions entre la Universitat i l'Ajuntament de Palma posat que és la institució competent en matèria de planificació universitària i qui finança la UIB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.