Setmanari d'informació local - 138 anys

'La Balanguera' de Jaume Mir representarà Mallorca a Bussel·les

18129

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha visitat aquest dimarts el taller de l'escultor mallorquí Jaume Mir amb motiu de la propera exportació d'art mallorquí a Europa. Es tracta de l'escultura 'la Balanguera', que presidirà un dels espais «més emblemàtics» de Brussel·les, prop del Parlament Europeu.

L'acte es durà a terme el 10 d'abril per commemorar la creació del Consell Interinsular de Mallorca, l'òrgan previ d'autogovern de les Balears, segons informa la institució insular. Ensenyat ha felicitat a la família de Jaume Mir davant «aquesta important fita que permetrà exportar l'art i la manera de ser de la ciutadania de Mallorca».

«Una nova representació plàstica de l'art mallorquí estarà present a Europa», ha manifestat Ensenyat, qui ha volgut recordar que ja hi ha un altre gran símbol de l'art mallorquí: la cúpula de Barceló a la Sala dels Drets Humans de l'ONU. D'altra banda, el president ha anunciat que la intenció del Consell és «recuperar i divulgar la figura de l'escultor Felanitx». Jaume Mir ha estat considerat el cronista plàstic de Mallorca, per aquest motiu el Consell estudia recuperar alguna de les seves obres per presidir l'escalinata d'entrada de la institució insular en Palau Real.

L'obra que s'exposarà a Brussel·les és igual a la Balanguera que el Consell va instal·lar el passat mes de desembre en els jardins de la Misericòrdia. L'escultura es tracta d'una representació al·legòrica del poema amb el mateix títol de Joan Alcover i que, musicat per Amadeu Vives, és des del 1996 l'himne oficial de Mallorca.

De fet, unes estrofes del text apareixen gravades en un dels laterals de l'escultura. Durant la visita, el president ha conversat amb els fills de l'escultor Felanitx els qui han mostrat diferents creacions i han explicat la importància de Mallorca en l'obra de Mir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.