Setmanari d'informació local - 138 anys

Garrido es compromet a estudiar l'augment del nombre del nombre places turístiques

18135

El Consell ha acollit aquest dimarts una reunió amb Aptur, qui ha sol·licitat que s'estudiï la possibilitat d'augmentar el nombre de places turístiques. Segons ha indicat la institució insular, la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s'ha reunit amb el president d'Aptur, Joan Miralles, per tractar la zonificació del lloguer vacacional de Mallorca i el futur Pla d'Intervencions en Àmbits Turístics (PIAT).

La Llei de Turisme de les Balears marca el sostre de places amb les existents més les prop de 43.000 que es troben en la borsa. Així mateix, Garrido s'ha compromès a estudiar si seria possible incrementar la dada actual a través del PIATA la trobada, també han assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i la gerent de l'entitat, Maria Gibert.

Finalment, ambdues parts han afirmat que seguiran treballant conjuntament per arribar al màxim consens amb els temes que afecten el lloguer turístic.

Reunió amb el batle de Santanyí

A més d'Aptur, Mercedes Garrido s'ha reunit amb el PP de Santanyí. En aquest sentit, s'ha mostrat disposada a «escoltar i analitzar» totes les propostes de l'Ajuntament de Santanyí tant sobre la zonificació del lloguer turístic, com sobre el Pla d'Equipaments Comercials de Mallorca (Pecma).

Així ho ha traslladat Garrido a al batle de Santanyí, Llorenç Galmés, en una reunió en la qual també han estat presents el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i altres membres de l'Ajuntament. En la trobada han abordat el Pla d'Equipaments Comercials de Mallorca (Pecma), que es troba en exposició pública, i l'acord de zonificació del lloguer vacacional de Mallorca.

Precisament, aquesta setmana l'Ajuntament rebrà la notificació de l'aprovació inicial de la zonificació i començarà a córrer el mes que tenen de termini per fer arribar al Consell un informe amb les seves aportacions. A més, se'ls ha explicat que poden incloure totes les dades oficials que tinguin actualitzats per tenir-los en compte a l'hora de marcar els indicadors de la zonificació.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, i Garrido visitaran el municipi de Santanyí dilluns que ve 19 de febrer per reunir-se amb els veïns d'aquesta localitat i explicar-los la zonificació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.