Setmanari d'informació local - 138 anys

Dos supermercats belgues retiren els productes ElPozo després de l’emissió de ‘Salvados’

18153

Les cadenes de supermercats Colruyt i Delhaize han retirat els productes ElPozo de la venda al públic en els seus establiments. A més, han anunciat que revisaran la seva cooperació amb l'empresa espanyola arran de les acusacions sobre el maltractament animal. «Com a resultat de les imatges escruixidores, s'ha donat avís a tots els nostres establiments que retirin aquesta referència específica de les prestatgeries amb efecte immediat», ha informat Colruyt en un comunicat. El supermercat ha avançat que perseguirà el diàleg amb el proveïdor espanyol per «veure quins seran els propers passos en la col·laboració». La cadena de supermercats Delhaize també ha obert una recerca per esclarir la situació i ha decidit retirar els productes. «La carn que està ja en les nostres tendes ha estat retirada de les prestatgeries amb efecte immediat. Els clients que vulguin, també poden retornar el producte», ha explicat el portaveu de Delhaize, Roel Dekelver, citat pels mitjans locals.

Tots dos supermercats belgues han donat aquest pas després de les polèmiques imatges del maltractament que reben els animals que van exposar l'ONG Igualtat Animal i un equip de 'La Sisena' després de colar-se en una granja a Múrcia. En certes imatges del reportatge s'aprecien porcs desnodrits, malalts, animals morts en els mateixos corrals que els vius o porcs que es mengen els companys de gàbia.

Aquests supermercats ja havien suspès en el passat la seva cooperació amb varis escorxadors acusats d'abús animal a les localitats de Tielt i Izegem que va denunciar l'ONG Animal Rights.

L?empresa respon

L'empresa càrnica espanyola ElPozo ha denunciat sofrir un «desproporcionat i injust atac» promogut per l'organització Igualtat Animal mitjançant «imatges gravades de forma il·legal i malintencionada» per la Sisena després de la retirada dels seus productes en els establiments de les cadenes belgues de supermercats Colruyt i Delhaize. La cadena Colruyt ha justificat la retirada dels productes ElPozo «com a resultat de les imatges escruixidores» que van ser emeses al programa ?Salvados?.

«Els animals que apareixen en les imatges del reportatge mai entrarien en la cadena alimentària espanyola», sosté ElPozo en un comunicat, assegurant que l'empresa vetlla pel «compliment rigorós de les normes de seguretat alimentària». «El codi ètic i deontològic establert en la ramaderia espanyola obliga el granger a intentar recuperar sanitàriament a qualsevol animal que hagi nascut, o que al llarg de la seva vida pugui sofrir un defecte físic abans que es determini la seva eliminació sota control sanitari», afegeixen des d?ElPozo, assenyalant que aquest tipus d'animals són els que van aparèixer a La Sexta diumenge passat 4 de febrer.

ElPozo exposa també que un dia després de l'enregistrament de les imatges que van aparèixer a ?Salvados? es va produir «la revisió veterinària pertinent» en la instal·lació que va aparèixer a televisió, i assegura que l'empresa ha estat predisposada a ensenyar les seves granges «al grup animalista responsable del desproporcionat i injust atac que estem sofrint».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.