Setmanari d'informació local - 138 anys

Centenars de persones clamen a Palma «llibertat d’expressió, Valtonyc absolució»

18185

Unes 200 persones s'han concentrat aquest dimecres a la plaça de Cort per donar suport al raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut com Valtonyc. Aquest ha estat condemnat a tres anys i mig de presó pel contingut de les lletres d'algunes de les seves cançons.

Durant l'acte, organitzat pel Grup de suport llibertat Valtonyc, la germana del cantant, Magdalena Arenas, ha llegit un manifest en el qual ha demanat l'absolució del raper i ha assegurat que «no tenen por». La germana ha criticat la condemna de Valtonyc per cantar cançons «en un context en què existeix una monarquia absoluta i corrupta, s'ha demostrat que el partit que governa s'ha finançat de manera il·legal i que hi ha prop de 1.400 polítics imputats per corrupció però només 87 a la presó». «De cada vegada és més obvi que l'Estat espanyol en temps de crisi i convulsió social activa tots els seus mecanismes recessius amb l'objectiu de silenciar qualsevol tipus de protesta cap a les seves polítiques, a través de la policia que de cada vegada més actua amb total impunitat», ha assegurat.

Així mateix, la germana de Valtonyc ha afirmat que el raper ha estat utilitzat com a «cap de turc», després d'expressar que l'Audiència Nacional «és un tribunal polític que té com a única funció perseguir qualsevol dissidència política contra l'ordre establert».

Per la seva banda, un dels representants de la plataforma de suport, Josep Alonso, ha lamentat que «només hi hagi llibertat d'expressió per a un sector de la població», ja que «les persones encausades solen ser persones amb ideologies d'esquerres». Igualment, Alonso ha reconegut que «el fet que el Suprem absolgués  Valtonyc d'un dels delictes o de tots seria una sorpresa» i ha indicat que tant el cantant com la seva família «psicològicament ja s'han posat en el pitjor».

Entre altres lemes, els assistents han clamat «llibertat d'expressió, Valtonyc absolució», «n'hi ha prou de repressió», «l'únic terrorista, l'Estat capitalista» o «n'hi ha prou de muntatges policials».

Reaccions a les xarxes

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.