Setmanari d'informació local - 138 anys

L'antiga estació marítima de Ciutadella acollirà una escola de turisme

18189

El Govern invertirà 3,2 milions d'euros per convertir l'edifici de l'antiga estació marítima de Ciutadella en un centre integrat de Formació Professional. Aquest concentrarà tota l'oferta formativa de la branca de l'hostaleria i el turisme de Menorca i tendrà capacitat per 320 alumnes.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada pel conseller d'Educació i Universitat, Martí March, i el de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, han assistit aquest dimecres a la presentació de l'avantprojecte d'aquest centre que se situarà en un espai de tres plantes amb una superfície gairebé de 2.000 metres quadrats.

El centre projectat desenvoluparà cicles d’FP inicial, cursos d’FP per a l'ocupació i acreditacions professionals de la família professional d’Hoteleria i Turisme. Per això, la formació que actualment es fa a l'IES Maria Àngels Cardona passarà a impartir-se en aquest nou centre. El projecte preveu espais i equipaments més complets dels quals es disposa actualment a l'IES Maria Àngels Cardona.

Armengol ha ressaltat el treball conjunt que s'està fent entre les conselleries d'Educació i de Treball per potenciar la formació professional i ha assegurat que «som conscients que per a això també necessitem infraestructures». Així mateix, ha destacat «l'aposta ferma» que fa el Govern «per l'educació i per la formació professional». Actualment, l'IES Maria Àngels Cardona ofereix 5 cicles formatius de la família professional d'Hostaleria i Turisme.

Hi ha 71 alumnes matriculats al primer curs i 55 al segon, la qual cosa fa un total de 126 alumnes. A més, l'IES Maria Àngels Cardona imparteix diversos certificats de professionalitat de la família professional d’hoteleria i turisme. El nombre de places previstes per al nou centre és de 320 alumnes encara que l'ocupació màxima simultània prevista és inferior perquè hi ha aules i tallers compartits entre els diferents cicles formatius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.