Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern explica als ajuntaments la futura llei de canvi climàtic

18289
Marc Pons s'ha reunit amb la junta de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), per explicar el contingut de la futura llei del canvi climàtic. | CAIB

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, acompanyat del director general d'Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, s'ha reunit aquest divendres amb la junta de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), per explicar el contingut de la futura llei del canvi climàtic.

Pons, segons ha explicat el Govern, ha recordat que durant la redacció del projecte «es mantingueren reunions amb la FELIB i que l'esborrany ja inclou mesures consensuades amb els ajuntaments». Així i tot, el conseller ha informat que aviat «s'iniciarà el període d'exposició pública de l'esborrany de l'avantprojecte de la llei, durant el qual cada ajuntament –igual que tot el sector privat i la ciutadania- podrà presentar les que consideri oportunes».

Pons, en aquest sentit, ha insistit en el fet que «el canvi climàtic implica tant les administracions públiques -en tots els àmbits territorials, incloent-hi el local- com el sector privat i que, per això, la llei ha cercat el consens per poder garantir la seva efectivitat». Ha destacat també que les mesures que inclou estan planificades a mitjà i llarg termini i que, per tant, hi ha temps perquè sigui possible la transició.

Mesures contundents

Algunes de les mesures que preveu la llei de canvi climàtic impliquen directament als ajuntaments com l'obligació que el 2025 tot l'enllumenat sigui de baix consum (LED), la incorporació de plaques solars als aparcaments de més de 1.000 metres quadrats i la instal·lació de sistemes renovables i d'eficiència energètica a les administracions públiques.

De fet, tal com ha recordat el Govern, hi ha ajuntaments que han iniciat el canvi d'enllumenat. La implicació dels ajuntaments en la instal·lació de punts de recàrrega (que ha comptat i seguirà tenint ajudes del Govern, cofinançades amb fons FEDER) ha estat clau per convertir les Illes Balears en líders en infraestructura de càrrega.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.