Setmanari d'informació local - 138 anys

'La foscor' d'Olimpia Velasco recupera la memòria de les dones represaliades a l'Uruguai

18295
Olimpia Velasco ha remarcat que amb 'La foscor' ha volgut mostrar una història marcada per la falta de llibertat. | Ajuntament de Palma

Les petites històries conformen, molts pocs, grans històries. Aquest fou el punt de partida d'Olimpia Velasco a l'hora de crear 'La foscor', la història de Gloria i d'altres dones d'Uruguai que foren empresonades i represaliades pels seus ideals. La mostra, tal com ha anunciat l'Ajuntament de Palma, s'ha inaugurat aquest divendres al Dipòsit del Casal Solleric. Està comissariada per Marta Salleras.

La coordinadora general de Cultura, Francisca Niell, ha explicat que la proposta s'emmarca d'una de les línies que treballa el Solleric, «la reflexió social», que en aquest cas tracta la «importància de recuperar la memòria històrica».

Manca de llibertat

Olimpia Velasco ha remarcat que amb 'La foscor' ha volgut mostrar una història marcada per «la falta de llibertat, per no poder dir allò que penses, que s'agreuja pel fet, a més, de ser dona». I va més enllà, «les dificultats per reintegrar-se després a la societat», ha assegurat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.