Setmanari d'informació local - 138 anys

La societat civil mallorquina rebutja la postura catalanofòbica de 'Mos movem'

18327
L'exbatle d'Inca, Pere Rotger, que en el seu dia criticà amb duresa la política lingüística del PP de José Ramón Bauzá, ara ha participat en la manifestació ultra espanyolista de 'En marcha'. | PPInca/Twitter

Com ha quedat en clar després del fracàs de la manifestació en contra del català a la Sanitat, la gran majoria de la societat civil mallorquina rebutja obertament els postulats més ultra espanyolistes de la plataforma 'Mos movem' que vol negar el dret als usuaris a ser atesos en català.

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha celebrat que el caps de l'entitat espanyolista «hagin confessat públicament que 'hemos nacido para frenar el independentismo en Baleares'». Així s'entén, segons l'ASM, que es pronunciïn «contra el dret dels pacients a ser atesos en català, la llengua pròpia del territori, i que exigeixin el privilegi colonial d'exercir a la sanitat pública a ca nostra utilitzant exclusivament la 'lengua del imperio'».

En aquest sentit, l'entitat liderada per Cristòfol Soler ha assegurat que esperen «que els metges i personal sanitari amb un mínim de principis democràtics, i de respecte per la terra i la gent que els acull, ignorin aquestes crides forassenyades a la imposició del castellà 'ordeno y mando' i aprenguin la nostra llengua, com ja ho han fet milers i milers de servidors públics a les Balears».

Per part seva, la CUP Palma ha assegurat en un comunicat que rebutgen la protesta, «ja que promou la catalanofòbia, la versió de sempre del feixisme ignorant de casa nostra». En aquest sentit, han instat el Govern Armengol a assumir «noves mesures per assegurar el nostre dret a expressar-nos en català a la sanitat, a la justícia, al carrer, a qualsevol comerç, etc. En definitiva, demanam que se'ns asseguri el nostre dret a expressar-nos en la nostra llengua a qualsevol dels àmbits de la nostra vida quotidiana».

PP i C's a favor d'imposar el castellà

Per part seva, el president del PP balear, Biel Company, ha manifestat que «s'ha de transformar la política de l'odi i la confrontació» del govern de Francina Armengol «en un model de política amable perquè la gent que ve de fora no vegi la nostra llengua amb rebuig i vulgui aprendre-la». El líder popular ha insistit que «al PP apostam perquè el català sigui un mèrit i no un requisit en la sanitat» afegint que derogarà aquesta mesura «si el Govern segueix endavant amb aquesta idea».

De la mateixa manera, Xavier Pericay, líder de C's, ha assegurat que «el govern de Francina Armengol ha creat un problema allà on no n'hi havia. I ho ha fet per raons d'idioma; un absolut despropòsit, un absurd. El que aquest govern hauria de fer és resoldre els vertaders problemes de la sanitat pública balear».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.