Setmanari d'informació local - 138 anys

Marc Pons: «La nostra aposta és anar electrificant els diferents sistemes de transport»

18357

Les obres d'electrificació del tren s'han executat en més del 40 per cent i ja s'han canalitzat 27 quilòmetres de via, dels 43 previstos, per instal·lar el cablejat en les línies Enllaç-sa Pobla i Enllaç-Manacor, unes intervencions que suposen una inversió d'uns 40 milions d'euros aportats al 50 per cent entre el Govern i els fons europeu Feder.

Concretament, s'han fet canalitzacions en 20,6 quilòmetres de l'Enllaç - Manacor (el 57% del total) i en 6,1 quilòmetres de l'Enllaç-sa Pobla (el 51%), segons ha informat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat.

Aquestes obres i les subestacions de Llubí i Manacor han estat visitades aquest dilluns per la vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, a més de les batlesses de Llubí i Manacor; els batles d'Inca, sa Pobla, Muro, Sineu, Sant Joan i el segon tinent de batle de Petra, Miquel Santandreu. També han assistit el director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, i el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Mateu Capellà.

Busquets ha manifestat que aquestes obres d'electrificació s'emmarquen en la política de sostenibilitat que està desenvolupant el Govern i ha recordat que la inversió «no compta amb la participació del Govern espanyol, sinó que prové de fons europeus i balears».

Per la seva banda, Pons ha declarat que el ferroviari serà el primer transport íntegrament elèctric. «La nostra aposta és anar electrificant els diferents sistemes de transport, des del públic per carretera al vehicle privat». Així mateix, el conseller ha afirmat que ara s'està treballant per «dissenyar una millor gestió dels horaris, perquè els usuaris del tren de sa Pobla i Manacor puguin tenir una millora de les freqüències que acabarà repercutint en la reducció del preu final del bitllet».

Quant a l'estat de les obres d'electrificació, el tram Enllaç-Sineu està canalitzat en un 95%, igual que el tram Sineu-Sant Joan. Entre Sant Joan i Petra s'ha executat en un 50% i, en el cas de Petra-Manacor, l'execució és del 38%.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.