Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS se solidaritza amb el raper Josep Valtonyc condemnat a presó

La formació qualifica com a «inacceptable i injusta» la seva sentència

18389

MÉS per Mallorca ha transmès el seu rebuig arran de la sentència emesa pel Tribunal Suprem espanyol que condemna el jove cantant Josep Valtonyc, a tres anys i mig de presó. La formació ha qualificat la sentència com a «inacceptable i injusta».

En aquest sentit, MÉS per Mallorca ha sentenciat el fet que s'envii a presó un jove per les lletres de les seves cançons, «que podem no compartir, però que mai no haurien de fer-se servir per part de ningú de forma interessada per anar contra el dret a la llibertat d'expressió, sagrat a qualsevol Estat de dret», ha afirmat el portaveu parlamentari, David Abril.

Segons Abril, «sentències així s'emmarquen en l'escalada de la por per part dels aparells de l'Estat, i posen en entredit els fonaments de la democràcia i l'Estat de dret, perquè els tribunals no fan altra cosa que donar ales i acompanyar les dèries de personatges de l'extrema dreta com Jorge Campos que és qui va impulsar la denúncia, i girar l'esquena a la societat».

Igualment, ha afirmat que, «allò que no entén ningú és la insensibilitat i la inflexibilitat d'uns tribunals capaços d'enviar a la presó al jove mallorquí Valtonyc per les lletres d'unes cançons mentre salven de la presó a condemnats per corrupció com Jaume Matas o Iñaki Urdangarin», ha sentenciat Abril. Finalment, la formació ha manifestat la seva solidaritat amb Valtonyc, «com ja la vàrem expressar fa uns dies col·laborant econòmicament amb el concert celebrat a l'Ateneu de Felanitx».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.