Setmanari d'informació local - 138 anys

EU: «La Unió Europea hauria d’actuar contra l’Estat espanyol per la condemna a Valtonyc»

18455

Marina Albiol considera que després de la sentència contra el cantant de rap Valtonyc la Unió Europea hauria d’actuar contra l’Estat espanyol, com ja ha fet amb altres Estats membre, per vulneració de drets fonamentals.

L’eurodiputada d'Izquierda Unida adverteix: «Brussel·les no pot sancionar a uns països per les seves legislacions regressives i després escudar-se en la seva suposada falta de competències per fer els ulls grossos amb altres Estats membre». Per això, no te cap dubte que s’ha «d’accionar l’article 7 del Tractat de la UE, que té per objectiu garantir que els socis europeus compleixen amb els valors de la Unió».

«La llibertat d’expressió, és un dret fonamental i sentencia a sentència, l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem, emparats en el Codi Penals i les lleis mordassa del Partit Popular, porten anys aplicant correctius a totes les veus que surtin del pensament generalitzat d’amor a la pàtria i a la bandera que ells pretenen mantenir», ha dit Albiol.

Per a Albiol, «el simple fet que es condemni a un cantant de rap a tres anys i mig de presó per les lletres de les seves cançons hauria de fer botar una alarma a Brussel·les. Però tant com es condemni a tuiters, o es jutgi a artistes, activistes o còmics». Tot això, assenyala, «forma part del sistema que la nova inquisició ha posat en marxa per neutralitzar qualsevol expressió de dissidència i així tractar de mantenir intactes els pilars del règim del 78».

Albiol ha explicat que l’activació de l’article 7 del Tractat de la UE «pot comportar la retirada del vot a l’Estat espanyol al Consell europeu», és a dir «no participar en la presa de decisions de la UE fins que es comporti i respecti els suposats valors europeus». I això inclou la Carta de Drets Fonamentals en allò que es refereix, per exemple, als articles 10 sobre la llibertat de pensament, 11 sobre la llibertat d’expressió, 13 sobre la llibertat de les arts i les ciències, o inclús al 49, que parla de la proporcionalitat de les penes. La portaveu d’IU a Europa ha enviat un missatge al director de l’Agència Europea de Drets Fonamentals, Michael O’Flaherty, amb la sentència contra Valtonyc.

Per la seva banda, Juanjo Martínez -Coordinador General d’Esquerra Unida a les Illes Balears- ha declarat: «Avui és un dia molt trist pels que creiem en la democràcia, s’està escrivint una pàgina de les més negres dels darrers quaranta anys, però això no ens farà recular és més això provoca que la gent desperti i se n’adoni de quin tipus d’Estat tenim, la injustícia ens encoratja a seguir lluitant amb més ganes».

«Els darrers mesos el Partit Popular ha començat a demostrar de qui són hereus, no volem tornar a la dictadura a la qual ens volen conduir, i no poden silenciar la paraula ni empresonar les idees i estarem al costat de Valtonyc, igual que d’altres persones a les quals han intentat silenciar, els donarem veu i la portarem al carrer».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.