Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern participa en l'acte central de la commemoració de l'Any Fabra a Badalona

18477

El Govern ha participat en l'acte central de la commemoració del Any Fabra que organitza la Generalitat de Catalunya per celebrar els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra, «figura clau en la codificació i la modernització de la llengua catalana».

Des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, ha assistit a l'acte inaugural de l'Any Pompeu Fabra, en representació de la consellera, en el Teatre Zorrilla de Badalona, ciutat on Fabra va residir durant gairebé 27 anys.

Pompeu Fabra (Barcelona, 1868- Prada,1948) és l'autor de la normativa ortogràfica, gramatical i lèxica del català contemporani. Fabra va construir amb rigor intel·lectual l'obra indispensable per transformar la llengua catalana, llavors reduïda a l'àmbit familiar i literari, en una llengua preparada per respondre plenament a les necessitats de la seva comunitat.

A més de l'assistència a aquest acte, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, mitjançant la Direcció general de Política Lingüística, té previst organitzar alguns actes a les Balears per contribuir a homenatjar-li. En aquest sentit, la Conselleria col·laborarà amb el MapaFabra, un mapa interactiu de geolocalització que deixa testimoniatge de la popularitat del lingüista als pobles i ciutats i que es pot consultar públicament.

També està previst organitzar un acte de presentació a les Balears del portal Pompeu Fabra amb el qual treballa l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i que conté la versió digital de les Obres completes de Pompeu Fabra (2005-20113).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.