Setmanari d'informació local - 138 anys

Obert el termini d'al·legacions a la futura llei que limitarà l'accés de vehicles a Formentera

18523

El Govern ha obert aquest divendres el termini de presentació d'al·legacions a la futura llei que permetrà limitar l'accés de vehicles a Formentera. Aquest termini, segons ha informat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, conclourà el pròxim 22 de març.

El text es pot consultar en el Butlletí Oficial de Balears (BOIB) o a través del web de la Direcció general de Transports. Les al·legacions podran presentar-se via telemàtica a la web de Participació Ciutadana o per escrit en la Direcció general de Mobilitat i Transports.

La redacció de la llei respon a una petició del Consell de Formentera aprovada per unanimitat el 20 de desembre. El seu objectiu, han recordat, és donar eines a la institució insular per solucionar els problemes de congestió de vehicles que es registren a l'estiu.

La normativa, han explicat, declara la necessitat d'adoptar mesures específiques per vetllar per la sostenibilitat ambiental i econòmica de Formentera i així, faculta al Consell per adoptar, quan consideri oportú, mesures com limitar l'entrada de vehicles i la seva circulació en funció de criteris mediambientals; establir un nombre màxim de vehicles de lloguer o potenciar l'ús de vehicles elèctrics i no contaminants tant en el sector públic com en el privat. També contempla projectes destinats a aconseguir una major sostenibilitat ambiental.

L'avantprojecte estableix un règim inspector i sancionador que ha d'assegurar el compliment de les mesures plantejades. Segons el Govern, quant a la restricció del desembarcament i circulació de vehicles de motor en un període determinat, preveu incloure excepcions, com els vehicles de residents o de persones amb mobilitat reduïda. Els autoritzats hauran de portar un distintiu obligatori i el Consell podrà establir un sostre de vehicles en circulació i un sistema de reserva prèvia per permetre l'entrada a l'illa.

Segons el Govern, quant als vehicles de lloguer, el Consell fixarà el nombre màxim i es faculta a la institució a limitar temporalment el nombre de vehicles a motor en espais amb valors naturals, patrimonials o paisatgístics. També preveu mesures de foment de la sostenibilitat, amb la creació d'un programa d'actuacions que tindrà una vigència mínima de dos anys.

D'altra banda, el Consell haurà d'elaborar una memòria anual per avaluar els resultats i s'impulsaran mesures com a ajudes públiques, foment de la mobilitat no motoritzada i ampliació de la xarxa de punts de càrrega elèctrica. El Govern preveu que, després de la tramitació parlamentària, la nova llei pugui estar en vigor aquest estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.