Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida vol més personal sanitari a la presó de Palma

18547
El coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez, ha declarat que «s'ha de garantir per tots els mitjans la correcta atenció de tots els presos». | UH/Arxiu

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha instat al Govern espanyol a prendre mesures per fer front a la falta de personal sanitari al Centre Penitenciari de Palma.

Segons ha assegurat la formació política, «els sanitaris han denunciat públicament que la falta d'infermers i auxiliars d'infermeria està posant en risc la salut dels presos d'aquest centre».

Concretament, segons el partit, es necessiten 11 infermers i set auxiliars, un nombre que actualment «es redueix a menys de la meitat». A més, «d'un total d'entre 1.200 i 1.300 reclusos, el 80% d'ells pren algun tipus de medicació, en la seva major antiansiolítics o antidepressius», han destacat.

«Els sanitaris han afirmat que hi ha molts malalts crònics que sofreixen, per exemple, VIH i que, en l'últim any, el servei d'atenció sanitària ha caigut dràsticament per l'elevat volum de treball que duen a terme», han manifestat la formació.

Vacunació contra la grip

Així mateix, EUIB ha qüestionat al Govern si és cert que enguany «no s'ha pogut dur a terme la vacunació contra la grip, encara que compten amb les vacunes a la presó». Una altra qüestió que ha estat presentada al Govern central tracta sobre com afecta aquesta falta de personal a la dispensació de medicament als interns amb trastorns psiquiàtrics.

El coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez, ha declarat que «la condemna dels interns és la privació de llibertat, la resta de drets socials i humans els conserven íntegrament, per tant els drets sanitaris, entre el qual es troba la qualitat del servei, són intactes i per tant s'ha de garantir per tots els mitjans la correcta atenció de tots els presos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.