Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell d'Estudiants UIB s'adhereix a la campanya 'Per un bon finançament'

18665

El passat dimecres 26 de febrer el plenari del Consell d'Estudiants de la UIB decidí sumar-se a la campanya 'Per un bon finançament' amb l'objectiu de «reivindicar un finançament just i equitatiu tant per a la UIB com per a la resta d'entitats públiques de les Illes Balears».

La proposta fou ben rebuda i, per unanimitat, es decidí adherir-s'hi, segons han informat des del Consell d'Estudiants. En aquest sentit, han recordat que la campanya pretén «caminar cap a una gran mobilització popular per a reclamar un finançament just per a les Illes Balears»; en paraules d'un dels portaveus: «s'han de sensibilitzar els polítics, de tots els governs, perquè siguin més actius, i es faci realitat aquest canvi de finançament que tots reclamam i que mai no arriba».

Segons han destacat, una de les futures accions que se'n preveu és la convocatòria d'una manifestació que tendrà lloc entre el mes d'octubre i el de novembre. Concretament, i segons el seu manifest, la campanya reivindica:

– Un nou model de finançament.

– El reconeixement efectiu de la condició insular mitjançant l’aprovació del Règim Especial per a les Illes Balear.

– L’increment progressiu i substancial de les inversions estatals.

– El pagament de les inversions estatutàries que encara es deuen.

– La corresponsabilitat de l’Estat amb l’assumpció del deute de la nostra comunitat.

– La cogestió aeroportuària.

– La derogació de la Llei Montoro.

Pablo González, membre del Consell d'Estudiants ha destacat que són el «primer col·lectiu d'estudiants en adherir-se a aquesta campanya per la qual ja han mostrat interès altres associacions, sindicats i ajuntaments». 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.