Setmanari d'informació local - 138 anys

La Comissió de Toponímia impulsarà el Nomenclàtor Georeferenciat de les Balears

18683

La Comissió de Toponímia ha aprovat aquest dimecres, en sessió ordinària, el text Proposta de creació del Nomenclàtor Georeferenciat de les Balears, que han elaborat dos dels vocals de la Comissió.

Segons ha exposat en un comunicat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, aquesta Comissió és l'òrgan de proposta en matèria de fixació oficial dels topònims de les Illes Balears i sobre la seva integració en la cartografia oficial relativa a les Illes. Aquesta tasca, han explicat des de la Conselleria, s'ha de realitzar sense perjudici de les funcions que la Universitat de les Illes Balears (UIB) té atribuïdes en matèria d'assessorament lingüístic.

Una de les funcions de la Comissió és, precisament, elaborar la proposta dels nomenclàtors georeferenciats de la toponímia oficial de les Balears destinats a la cartografia bàsica de les Illes; fixar els criteris per a l'ús i la representació de la toponímia en la cartografia oficial; i assessorar les administracions públiques sobre la necessitat i les prioritats respecte a la recollida, l'estudi i la recuperació dels topònims propis, entre uns altres.

Igualment, aquest organisme té la funció d'elevar al Consell de Govern la proposta de nomenclàtors perquè l?aprovi. La Comissió Toponímia preveu tornar a reunir-se pròximament per definir els terminis i recursos humans i econòmics que són necessaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.