Setmanari d'informació local - 138 anys

Uns 80 centres de les Balears rebran xerrades informatives de les possibilitats de la FP

18733

A partir del proper dilluns, 5 de març, i fins al 31 de maig comencen les ‘Xerrades a centres’ que tenen com a finalitat atendre les necessitats informatives i d’orientació que tenen els alumnes respecte a la formació professional. Després de dur a terme aquest projecte amb caràcter pilot durant els dos darrers cursos, el Punt d’Orientació Acadèmica i Professional (POAP) ha ampliat les ‘Xerrades a centres’ per a aquest curs escolar 2017-2018 per arribar al major nombre possible de centres.

Aquesta actuació està prevista dins el marc del Programa d’orientació sobre el sistema integrat de formació professional a centres i s’adreça prioritàriament a l’alumnat de 4t d’ESO, de 1r de batxillerat i dels centres d’educació de persones adultes (CEPA). La seva finalitat és oferir informació i orientació sobre les possibilitats del sistema integrat de formació professional després de l’ESO, l’ESPA i el batxillerat.

Concretament, han estat 83 els centres que han sol·licitat aquestes xerrades, 62 dels quals són de Mallorca, 13 dEivissa i Formentera i 8 de Menorca. En total, les 120 xerrades que impartiran uns 30 docents d’FP i orientadors dels POAP es distribueixen de la següent manera: 89 a Mallorca, 20 a Eivissa i Formentera i 11 a Menorca. 

En el marc del Programa d’orientació sobre el sistema integrat de formació professional a centres, s’hi han inclòs 4 accions:

  • La jornada ‘Orientació i formació professional. Tot un món de possibilitats’, que va tenir lloc a la UIB el passat 7 de febrer amb més de 250 inscrits.
  • L’elaboració d’un dossier amb material per a l’orientació relacionada amb l’FP i per a la realització de tutories prèvies i posteriors a la xerrada per a l’alumnat.
  • Les ‘Xerrades a centres’, que començaran el proper 5 de març.
  • La col·laboració en les ‘Xerrades a famílies’ que organitza PORT-UIB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.