Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern assenyala que les actuacions a Inca afavoriran l'accés a la Serra en transport públic

18781

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, acompanyat pel batle d'Inca, Virgili Moreno, ha visitat aquest dilluns les obres de construcció del centre de transbord intermodal cotxe-autobús en la localitat, una de les actuacions que permetran afavorir l'accés a la Serra de Tramuntana en transport públic.

Aquest espai, que està situat en la carretera de Sineu i que ha estat cedit per l'Ajuntament d'Inca, disposarà de dues noves aturades d'autobús interurbà i tendrà 120 places d'aparcament per a vehicles, segons ha explicat la Conselleria. A més, l'altra obra que ja està en marxa és l'habilitació de l'aparcament subterrani a la plaça d'Antoni Mateu, situat al costat de l'estació d'autobusos i que té previstes unes 300 places.

Les obres d'infraestructures del transport públic es completaran amb la remodelació de l'actual terminal d'autobusos d'Inca per convertir-la en l'estació d'intercanvi modal de la comarca (tren-cotxe-bus). Serà l'origen de les línies dels municipis de la zona i del trànsit dels autobusos procedents dels nuclis turístics del nord de Mallorca cap a Inca i Palma, especialment en temporada alta.

Les obres del centre de transbord intermodal de la carretera de Sineu i de l'aparcament, competència del Consorci de Transports de Mallorca, són finançades pels fons procedents del Pla d'Impuls al Turisme Sostenible 2016, amb un import d'adjudicació de 321.400 euros i de 43.834 euros, respectivament.

Nova xarxa TIB
Les actuacions de les infraestructures del transport públic d'Inca responen a la reordenació i millora de la nova xarxa TIB que entrarà en funcionament a partir del 2019.

Finalment, aquestes actuacions s'emmarquen en el Pla insular de serveis de transport regular de viatgers per carretera de Mallorca (Pistrvc), que té com a objectiu la planificació i l'ordenació del transport regular de viatgers per carretera i que fixa incrementar la demanda total de la xarxa d'autobusos interurbans en un 25 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.