Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell estudia la reducció del trànsit en algunes carreteres de la Serra de Tramuntana

18993

La consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s'ha reunit amb els batles d'Escorca, Pollença i Valldemossa per tractar mesures que permetin reduir el trànsit en les carreteres sense sortida d'aquests municipis. Segons ha exposat el Consell, aquest dilluns s'han començat a fixar les diferents actuacions que es duran a terme amb la intenció de reduir la densitat del trànsit en les carreteres de Formentor, de la Calobra i del port de Valldemossa.

Durant la trobada, s'han analitzat les xifres de la Intensitat Mitjana Diària (IMD) que es va calcular entre els mesos de maig i octubre de l'any passat. Segons Garrido, aquests nombres marquen «una gran afluència de trànsit en les carreteres de la Serra de Tramuntana». Sobre això, la consellera ha afirmat que «no s'ampliaran les vies perquè és impossible i no entra a la planificació del Departament» i, per tant, el Consell està treballant en la reducció dels vehicles que passen.

En el cas de Formentor, s'està treballant en la implantació d'un servei de bus que connecti el port de Pollença amb la zona de l'hotel de Formentor i que després continuï cap al far. A més, hi haurà dos trànsits diferenciats. Fins a l'hotel, s'ha plantejat que es pugui arribar tant en bus com amb cotxe particular però des d'aquest punt fins al far només es podria anar en bus llançadora.

Al port de Valldemossa, els dies de Setmana Santa s'instal·laran unes espires per analitzar els horaris de baixada i pujada dels cotxes. Finalment, quant a la baixada a la Calobra les actuacions aniran en la línia de monitoritzar els aparcaments perquè la gent estigui avisada del nivell d'aparcament que hi ha abans de decidir accedir. El sistema de sensors a l'aparcament està integrat dins del projecte Smart Island Mallorca, que licitarà Red.es.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.