Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

MÉS per Menorca denuncia les «greus pintades» a la Naveta des Tudons

19173

Les pintades a la Naveta des Tudons, a Ciutadella, han causat gran commoció.

Fotos: Óscar Pons Martí/El Iris/Facebook

Més per Menorca ha volgut denunciar públicament aquest dissabte les pintades que van aparèixer divendres a un dels monuments arqueològics més antics i preuats de Menorca, com és la Naveta des Tudons, al terme municipal de Ciutadella.

Segons la formació política, «la prehistòrica construcció funerària de la Naveta ha estat objecte de pintades que suposen un gran dany al patrimoni de Menorca, pel valor que té i per la tasca de recuperació i sensibilització que porta a terme el Consell de Menorca en el procés per ser nominat Patrimoni Mundial per la UNESCO».

En aquest sentit, tal com han explicat, el conseller de Cultura del Consell Insular, Miquel Àngel Maria, ja ha cursat la corresponent denúncia a les instàncies policials perquè s'activi la recerca del/s infractor/s d'aquesta «desaprensiva actitud que no fa altra cosa que malmetre aquests valuosos elements culturals de la nostra illa».

Protecció del patrimoni

Des de Més per Menorca han animat el Consell insular, als seus responsables i als seus tècnics de Cultura a què «segueixin treballant i vetlant pel nostre patrimoni arqueològic, per la nostra cultura i pel nostre valuós patrimoni».

Alhora, la formació política també ha fet una crida a la ciutadania perquè «col·labori per poder identificar el/els subjectes infractors de les barbàries comeses contra aquests elements de la cultura prehistòrica, que representen un dany enorme a la imatge de l'illa i a la Menorca Talaiòtica, que promou el Consell, perquè aquest conjunt prehistòric, únic al món, sigui considerat i reconegut en l'àmbit internacional».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris