Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller comptarà amb una llotja de pescadors abans de l'estiu de 2019

19217

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat Marc Pons, ha anunciat aquest dilluns que el port de Sóller tendrà llotja de pescadors abans de l'estiu del 2019Així ho ha manifestat a l'Ajuntament de Sóller i a la confraria de pescadors, amb els qui s'ha reunit per informar-los sobre l'inici de licitació de les obres, amb un pressupost d'1 milió d'euros. La inversió per part del Govern és d'1,2 milions, en sumar a les obres altres 200.000 euros per a la renovació de l'enllumenat.

Pons ha explicat que Ports de les Balears (Ports IB) ja compta amb l'espai necessari i el projecte redactat i aprovat per licitar les obres de la llotja i un aparcament en superfície. La previsió és que les obres de la futura llotja comencin el pròxim mes d'octubre, per no interferir en la temporada turística. Per al projecte, Ports IB ha rescatat més de 4.300 metres quadrats de terreny que tenia cedits en concessió per destinar-los a ús públic, segons ha indicat la Conselleria.

Pons ha expressat la seva satisfacció per poder impulsar l'obra en un procés que no ha estat fàcil. «Per fi ja estan tots els informes positius i l'acord, i podem donar llum verda a les obres d'uns serveis tan reclamats per l'Ajuntament de Sóller i, especialment, per part dels pescadors», ha celebrat el conseller.

Llotja de pescadors

El projecte consta d'un únic edifici i de la urbanització de l'espai que l'envolta. L'objectiu és que el conjunt que es conformi entre aquest edifici i la resta del club nàutic ofereixi un aspecte formal similar visualment.

L'edifici tendrà tres àrees diferenciades: una zona de l'activitat de venda, acompanyada dels espais auxiliars necessaris (càmera i magatzem de gel); un magatzem de xarxes per als pescadors; i oficina, vestidor i banys. La zona que separa l'àrea de venda de la resta estarà diferenciada amb un passadís d'accés a l'aire lliure.

L'actuació es complementa amb l'adequació d'un aparcament públic en superfície que delimitarà l'àrea amb el començament de la zona de concessió. El projecte inclou un tractament paisatgístic amb buguenvíl·lees en l'entrada i un bosc virtual de palmeres a la zona de l'aparcament que, alhora, funcionaran com a elements d'ombra. L'espai es complementarà amb un conjunt de tamarells ordenats a partir d'elements de mobiliari urbà.

Quant a la instal·lació de l'enllumenat, Ports IB modificarà tot el sistema per canviar la xarxa de baixa tensió i instal·lar noves torretes de connexió al subministrament elèctric dels vaixells del port. La concessionària del port, Nous Ports Esportius SL, tendrà la meitat de l'espai del qual disposava fins ara, un canvi adoptat de mutu acord. D'aquesta manera, Ports IB recupera espai i incrementa fins a 131.882 euros el cànon anual que ha de pagar la concessionària, mentre que aquesta executarà el seu projecte, amb una inversió de prop de 3 milions d'euros, que recull la construcció de tres edificis, sent el principal el del club nàutic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.