Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern multa amb 300.000 euros TripAdvisor per publicitar habitatges turístics il·legals

19267

La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha anunciat que el Govern ha procedit aquest dimarts a sancionar la plataforma TripAdvisor després de constatar que en aquest portal es promocionen habitatges turístics que no compleixen amb l'actual normativa. 

Així ho ha avançat en declaracions als mitjans la vicepresidenta del Govern, qui ha assegurat que han enviat a la companyia 25 captures de pantalla on es corrobora aquesta oferta il·legal malgrat que «n'hi havia moltes més». «Hem procedit a sancionar-los amb la mateixa quantitat que Airbnb i els hem notificat la sanció», ha explicat Busquets. Respecte Airbnb, la consellera ha assegurat que encara no han presentat al·legacions a la sanció imposada, el període de la qual acaba aquest dimecres.

D'altra banda, la vicepresidenta i consellera ha afirmat que també s'han detectat plataformes que efectivament s'estan ajustant a la legalitat. «La nostra llei funciona perquè el que estan fent és donar de baixa tota aquesta oferta que no s'ajusta a la llei», ha afegit Busquets.

El passat 19 de febrer l'Executiu va notificar a la plataforma digital Airbnb l'inici d'un procediment administratiu sancionador de 300.000 euros per comercialitzar habitatges turístics de manera il·legal a Mallorca, després del que es va obrir un període de 15 dies hàbils per presentar al·legacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.