Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS i Podem retreuen al PSOE el seu vot en contra de la reforma de la Llei d'Amnistia

El portaveu del PSIB Andreu Alcover assenyala que es tracta d'un tema de forma i no de fons

19305

MÉS per Mallorca i Podem han retret aquest dimecres al PSOE el seu vot al Congrés dels Diputats contrari a prendre en consideració la reforma de la Llei d'Amnistia de 1977, que obria la porta al fet que es jutgessin a Espanya crims del franquisme.

En declaracions després de la Junta de Portaveus, el portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha qualificat aquesta decisió d'error i ha considerat que el PSOE «s'hauria de mirar en el mirall del que representa el PSIB» a les Illes, recordant que el Govern va decidir dur davant Fiscalia assassinats comesos durant la Guerra Civil espanyola.

Per això, MÉS ha considerat contradictori el comportament del PSOE espanyol. Per la seva banda, el portaveu de Podemos, Alberto Jarabo, ha lamentat la decisió del PSOE, que «no s'ha mirat en el que representa el PSIB dins de les illes, on si s'estan denunciant els crims soferts durant la Guerra Civil». Jarabo ha retret al PSOE el seu 'no' a la modificació de la Llei, un vet que «implica que no es pugui tractar d'una manera més clara el que va passar i consolida la impunitat dels assassins».

Des del PSIB, el portaveu parlamentari, Andreu Alcover, ha aclarit que el vot del PSOE al Congrés es deu a un tema de forma i no de fons. En concret, ha manifestat que consideren més adequat modificar la Llei de Memòria Històrica impulsada pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero en 2007. «Crec que ningú pot dubtar que el partit socialista està per la labor d'aconseguir l'objectiu sigui per una via o l'altra», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.