Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern preveu aprovar el decret de català a la Sanitat aquest divendres

19349

El Consell de Govern té previst aprovar aquest divendres el decret de coneixement del català a la sanitat pública, i, tal com han recalcat, ara només s'està pendent de tràmits administratius.

Per la seva banda, des de la Conselleria de Salut, han explicat que el que els interessa és que el decret s'aprovi «el més aviat possible» per poder realitzar la convocatòria d'oposicions -unes 5.000 places-, que, tal com han expressat, és un dels seus «principals objectius».

D'aquesta manera, si finalment no s'aprova aquest divendres, serà el proper, després que aquest dijous el Consell Consultiu emetés un dictamen en el qual avalava aquest decret. Malgrat el dictamen a favor, tres dels seus membres emetreren vots particulars en els quals consideren que el decret del català és inconstitucional i que vulnera drets bàsics de l'empleat públic.

Respecte al decret, tal com acordaren finalment els partits del Govern, després d'una sèrie de negociacions, el requisit del català s'exigirà a partir dels dos anys després d'haver superat les oposicions. A més, es preveu que el requisit per a metges i el col·lectiu d'infermeria sigui del B1, en comptes del B2, nivell que s'havia plantejat al principi. Per a auxiliars d'infermeria i ajudants es demanarà l'A2.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.