Setmanari d'informació local - 138 anys

Manuel de Pedrolo, 'escriptor del mes' a la biblioteca d'Eivissa

19651
ICULT Manuel de Pedrolo FOTO Fundacio Pedrolo EN LA IMAGEN DESPACHO CALVET 1985

L'autor Manuel de Pedrolo és l'escriptor del mes a la Biblioteca Municipal d'Eivissa amb motiu del centenari del seu naixement. Segons ha explicat l'Ajuntament, De Pedrolo va néixer el 1918 i, coincidint amb la Guerra Civil espanyola, va escriure la seva primera novel·la després de ser destinat a Valladolid. L'autor va qualificar aquesta obra com «molt dolenta».

Des del primer moment va escriure en català, llengua que va mantenir durant tota la seva trajectòria malgrat la censura i de les dificultats existents per publicar. Gràcies a la seva constància, va arribar a ser el narrador més llegit en la postguerra, indica l'Ajuntament.

Segons ha recordat l'Ajuntament, entre altres treballs, el 1953 va publicar una recopilació de contes i un any després va guanyar el premi Joanot Martorell amb una de les seves obres. De Pedrolo va provar a més tots els gèneres, arribant a superar el centenar de títols amb la seva biografia. La seva obra més llegida i la més venuda ha estat Mecanoscrit del segon origen, segons han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.