Setmanari d'informació local - 138 anys

STEI: «El model lingüístic escolar ha de formar part del pacte per l'educació»

19715

Aquest dijous ha passat per la Mesa sectorial d’educació (MSE) el document del Model lingüístic escolar que vol ser consensuat per tota la comunitat educativa. Una proposta que l’STEI Intersindical va fer incloure al primer Acord entre la conselleria d’educació i els representants del professorat. Amb les incorporacions al text que s’han fet aquest dijous la conselleria el remetrà en els propers dies al Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) per ser debatut per tots els seus representants. La idea seria que pel juny de 2018 s’hagi consensuat al CEIB i pugui ser remès al Parlament de les Illes Balears on es debat el document de Pacte per l’Educació a les Illes Balears.

L’STEI Intersindical ha volgut deixar clar que, perquè el català ocupi el lloc que li correspon dins l’escola i la societat, «hem de ser conscients que treballar per l’ensenyament en català, és treballar també per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats, la coherència del Projectes educatius de centres (PEC) i la integració i acolliment dels alumnes i les seves famílies».

«Prèviament a entrar a parlar del redactat del text, també hem volgut deixar constància que és necessari aconseguir un millor finançament per poder destinar més recursos a l’educació i a la normalització del català dins i fora de l’escola i que l’STEI està a favor d’una normativa que reguli l’ensenyament 100% en català, que garanteixi l’aprenentatge de l’altra llengua oficial i incentivi l’aprenentatge d’una llengua estrangera i que el català sigui llengua vehicular de comunicació interna i externa de tots els centres públics i privats concertats de les Illes Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.